Vinylize: de zomer tegemoet in stijl

apr 4, 2016 | Vinyllife

Nu het weer lente is komen de zonnige dagen er weer hard aan. Voor mij een reden om toch eens te kijken hoe je als echte vinylfanaat het beste voor de dag kunt komen onder de zon.

Tijdens deze zoektocht struikelde ik over het Hongaarse merk Vinylize by Tipton. Alle Vinylize zonnebrillen zijn handgemaakt uit oude LP’s, iets wat mij natuurlijk direct aansprak. Vinyl en ouderwets vakmanschap zijn immers toch twee dingen die hand in hand gaan en mij het gevoel geven dat ik toch wel echt zoek.

De zonnebrillen passen ook helemaal bij het gevoel wat een LP bij mij oproept, veelal grotere of old-school vormgegeven monturen met duidelijke design hints van de 50’s, 60’s, 70’s en 80’s. Het old-school gevoel doet natuurlijk direct denken aan de hoogtijdagen van het vinyl, en het vakmanschap dat bij de productie komt kijken hoort ook bij het vaak toch ongeëvenaarde warme en analoge geluid van een goede plaat.

Natuurlijk zie ik een LP nog steeds het liefste op een platenspeler liggen, maar als ze hier dan toch niet meer geschikt voor zijn dan vind ik dit er wel een erg gave bestemming voor. Vinyl is immers toch ook een beetje een lifestyle, en zonnebrillen zijn een van de beste lifestyle accessoires als je het mij vraagt (en volgens mij denken veel muzikanten daar net zo over, gezien de hoge zonnebrillen-dichtheid bij veel optredens).


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This