Je favoriete albums aan de muur

mei 2, 2016 | Vinyllife

Vorige week hadden we het over enkele van de mooiste platenhoezen die er (naar mijn mening) ooit zijn gemaakt, soms zijn het namelijk echte kunstwerken. Daarom leek het ons wel toepasselijk om deze week eens wat beter te kijken naar de verschillende mogelijkheden om dit soort hoezen ook echt als kunstwerk tot hun recht te laten komen. En hoe kan dat nou beter dan door ze een plek aan de muur te geven? Hiervoor hebben we 3 mooie mogelijkheden gezocht, welke we hieronder voor jullie op een rijtje hebben gezet. Dit keer zonder foto’s ter illustratie, maar met YouTube videos om de werking van het frame goed te kunnen tonen.

  • Ikea Gladsax

Als eerste hebben we een optie van Ikea; de Gladsax, welke met €5,99 ook goed betaalbaar is. Het gaat hierbij wel om een normale wissellijst, dus wanneer je van plan bent om de ingelijste plaat ook nog te gaan luisteren is het een iets minder praktische oplossing… Niemand zit er immers op te wachten om iedere keer de lijst van de muur te halen om de plaat er uit te halen om hem te kunnen luisteren. Maar wanneer dit niet het geval is, dan is het ideaal en is de hoes ook nog eens goed beschermd door het kunststof venster dat er voor zit.

  • Play & Display wissellijst

Mocht je nou willen dat je albumhoes goed is beschermd tegen invloeden van buitenaf en hem toch makkelijk af willen spelen, dan is de Play & Display wissellijst een mooi alternatief. Bij deze lijst zit je plaat namelijk mooi veilig achter glas, maar kun je hem ook nog eens makkelijk uit de lijst halen doordat je het frame naar voren toe open kunt klappen. De prijs is met €49,- p.s. alleen wel een stuk hoger dan die van de Gladsax.

  • Records on walls

De Records on walls oplosing biedt eigenlijk een combinatie van de gunstige prijs van de Gladsax en de toegankelijkheid van de Play & Display wissellijst. Het enige verschil is dat hierbij je albumpjes niet achter glas/ plexiglas zit. Deze lijst bestaat eigenlijk uit twee profielen waar je je plaat van voren tussen zet wanneer hij aan de muur is bevestigd, en je haalt hem er net zo makkelijk weer uit als je besluit om de plaat eens op te zetten. Deze lijst is dankzij het hoge gebruikgemak en minimalistische design mijn persoonlijke favoriet. De prijs begint bij $9,99 per stuks met een minimale afname van 4 stuks. Het enige nadeel is dat je ze wel in de Verenigde Staten moet bestellen.

Foto boven het artikel : Chango and Co.


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This