Ikea: prachtige oplossingen voor een vinylfanaat

sep 12, 2016 | Vinyllife

Vaak worden wij, audiofielen, geconfronteerd met hoge prijzen voor oplossingen die wij zoeken voor de problemen waar wij zoal tegenaanlopen. Niet vreemd, want er zitten in de meeste gevallen een hoop manuren en ontwikkelingskosten in. Maar soms kan het ook enorm meevallen, zo heeft de Ikea bijvoorbeeld enkele producten in hun assortiment die haast ontworpen lijken te zijn met de audiofiel in het achterhoofd. En dan niet zomaar de “standaard” audiofiel, maar de echte vinylliefhebber. We kijken hieronder naar een tweetal van dit soort producten.

De Ikea Kallax; de ideale platenkast

Als eerste is er de Kallax schappenkast, een van de weinige kasten waar platen perfect in kunnen worden bewaard. De grootte van de schappen is precies zo gemaakt dat onze zwarte goud er perfect in kan staan. Daarbij zijn de schappen niet schandalig breed, waardoor je er zeker van bent dat je een vak makkelijk kunt vullen met vinyl en dat alles mooi recht zal staan.

Ikea Kallax platenkast

(Foto: Pinkfishmedia.net/ Tony L)

De Ikea Lack bijzettafel/ wandplank

De Ikea Lack is een mooi lichtgewicht tafeltje dat geweldig dienst kan doen als tafel om je platenspeler op te plaatsen. Door het lage gewicht wordt er weinig energie/ trilling in opgeslagen en doorgegeven. Daarbij zorgt het materiaal waar de tafel van is gemaakt ervoor dat er geen resonantie op zal treden.

Ikea Lack wandplank platenspeler

(Foto: Vinylengine.com/ zharca – lees alles op hun forum)

Heb je nog meer budget tips voor een mooie platenspeler set-up? Schroom dan niet om ze hieronder te delen!


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This