De beste stoelen om platen in te luisteren

mrt 7, 2016 | Vinyllife

Het luisteren van plaat is altijd een aangename bezigheid, voor ons gaat er dan ook niets boven een lekker avondje muziek luisteren vanuit een luie stoel. Maar dat moet dan wel een echt lekkere stoel zijn, daarom zijn wij op zoek gegaan naar een aantal stoelen de perfect zijn voor in de muziekkamer. Uiteindelijk hebben we een top 3 weten te maken die we hier zullen presenteren.


1. De Lounge Chair

Als eerste hebben we de Lounge Chair van Charles en Ray Eames. Een ontwerp uit 1956, dus wat dat betreft helemaal passend bij het vinyl dat we luisteren. De houten schaal past perfect bij het warme geluid dat zo typerend is voor onze geliefde platen en de lederen bekleding maakt van de luistersessie een nog groter genot.

Om het af te maken is er ook nog een bijpassende ottoman zodat je er heerlijk languit voor kunt gaan zitten.

charles-ray-eames-lounge-chair-herman-millerDe Lounge Chair – Foto: Herman Miller


2. De Barcelona Chair

De tweede stoel in onze top 3 is de Barcelona Chair, ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe in 1929. Eveneens mooi uitgevoerd in leer en stijlvol afgewerkt met knopen die het leer op hun plek houden. De stoel wordt daarbij ook nog voor een groot deel met de hand gemaakt en vertegenwoordigd dus een prachtige combinatie van modern design en vakmanschap. Daardoor past hij perfect bij bijvoorbeeld een mooie Rega draaitafel. Als klap op de vuurpijl is ook hiervoor een ottoman beschikbaar.

ludwig-mies-van-der-rohe-barcelona-chair-knollDe Barcelona Chair – Foto: Knoll international


3. De LC2

Onze top 3 sluiten we af met de LC2 van Le Corbusier uit 1928. Het metalen buizenframe past perfect bij een mooie oude buizenversterker. Je kunt kiezen uit een met stof of leer bekleedde versie. Waarbij de met leer bekleedde versie ook nog eens een donsvulling heeft waar je heerlijk in wegzinkt. Dit maakt het de perfecte stoel om helemaal mee in de wolken te raken bij je favoriete LP.

lc2-chair-circamodernDe LC2 – Foto: Dwell Magazine


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This