Vinyl Film: Vinyl Fascination

dec 18, 2016 | Vinyl Film

Er gaat niets boven een leuke documentaire of goede film over vinyl. En precies om die reden gaan wij bij LPspeler de komende tijd op zoek naar leuke vinyl films op het net om er zo voor te zorgen dat jullie je niet hoeven te vervelen. In deze blog gaan zullen we de reeks aftrappen met de korte docu “Vinyl Fascination” over de wedergeboorte van het vinyl.

Vinyl: Een persoonlijke touch in een digitaal tijdperk

In deze mini-docu wordt de kracht en de charme van het Vinyl en de platenspeler toegelicht vanuit het perspectief van verzamelaars en DJ’s. Een erg leuk punt dat werd aangedragen vond ik, naast de betere geluidskwaliteit, hoe vinyl het mogelijk maakt om je persoonlijkheid uit te dragen. Iets dat mist in bij de virtuele muziekdiensten.

Vroeger kon je aan een platenkast zien met wat voor persoon je te maken had, dit is de afgelopen jaren langzaam verdwenen. Maar omdat mensen hun persoonlijkheid toch graag tonen aan de buitenwereld, niet graag opgaan in de massa, komt dit middels het vinyl weer terug. Voor mij ergens best herkenbaar, ik kan mij immers  identificeren met mijn platencollectie en tegelijkertijd is het zo dat veel mensen die op visite komen vroeg of laat toch even naar de platenkast lopen om te kijken wat daar nou zoal in staat. Natuurlijk is dit niet het enige leuke dat wordt aangehaald, maar daarvoor kun je beter gewoon gaan kijken. Enjoy!


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This