De wereld van muziek

mrt 21, 2016 | Vinyl & Art

In samenwerking met kunstenares Marthe Scholtens publiceren wij iedere maand een kunstwerk, waarmee zij allerlei verschillende aspecten bij de door ons zo geliefde muziek verbeeld.

Artwork1

Als je er voor gaat zitten en echt gaat luisteren kun je met een goede plaat even heerlijk wegdromen en je in een totaal andere wereld begeven. Psychedelische platen lijken soms haast buitenaards te zijn, terwijl je bij veel country en americana platen helemaal voor je kunt zien hoe je in de USA door de woestijn rijdt onder de brandende zon met enkele dorre bomen aan de horizon terwijl de muziek hard door de speakers schalt. In tegenstelling zijn er dan ook weer de metal platen uit Scandinavië waar in de clips vaak de winterse landschappen de donkere muziek kracht bij zetten.

Muziek is zo veelzijdig dat er altijd wel een geschikte plaat is te vinden om even op te zetten. Die enorme veelzijdigheid is dan ook het thema van deze maand wat we terug zien in de gelaagdheid van de tekening. De woestijn, de besneeuwde bergtoppen, en het soms haast buitenaardse is hier dan ook allemaal in vertegenwoordigd. Maar ook andere elementen die alles aan elkaar verbinden zien we naar voren komen, muziek is immers ook voor een groot deel harmonie. Dit zien wij bijvoorbeeld aan de golven van de zee en de wolken in de lucht.

Dit is nog lang niet alles, er zit nog een hoop meer in. Maar dat zullen we niet allemaal uit de doeken doen, om dat te zien moet je de tekening nog maar eens goed bestuderen.


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This