De Vinyl50 gaat er binnenkort mee stoppen

aug 29, 2016 | Nieuws

Vlak voor onze vakantie hadden wij nog een erg leuk vinylfanaat-artikel met daarin Mariska Tuinier (hier te lezen). Een vinyl- en muziekliefhebber in hart en nieren, en mede-oprichter van de Vinyl50, de enige echte Nederlandse vinyl hitlijst. Helaas hebben we vandaag iets minder goed nieuws te melden over de Vinyl50. Er zullen nog slechts 2 edities van worden uitgegeven voordat het doek zal vallen voor deze mooie hitlijst. Uiteindelijk zullen er in totaal 100 edities zijn uitgegeven en heeft de lijst bijna 2 jaar bestaan.

Aan de bezieling van Mariska en haar partners in crime heeft het zeker niet gelegen, ook was er meer dan genoeg animo voor een hitlijst zoals deze. Helaas hebben ze het alleen financieel niet kunnen redden, gelukkig stellen ze dat een doorstart niet wordt uitgesloten.

Wij hopen natuurlijk dat er een doorstart zal gaan komen, want, ook al bestond de Vinyl50 pas twee jaar, het verdwijnen van de Vinyl50 zal een groot gat achterlaten. Mensen die vinyl luisteren zijn immers geen doorsnee muziekluisteraars, zij luisteren anders naar muziek en daarmee wijkt een hitlijst als de Vinyl50 enorm af van de “standaard” hitlijsten. Zo draagt de Vinyl50 bij aan het ontdekken van nieuwe muziek voor de vinylliefhebber.

Het officiële bericht van de Vinyl50 kun je hier teruglezen, met daarin een uitgebreide uitleg met de redenen voor het stopzetten van de lijst.

Ook willen wij de Vinyl50 en Mariska Tuinier enorm bedanken voor de leuke samenwerkingen die wij op meerdere vlakken hebben gehad.


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This