5 ideale albums voor tijdens een roadtrip

mei 23, 2016 | Column

We zitten alweer bijna in Juni, dus dat betekend dat het niet meer al te lang duurt voordat de zomervakanties er voor de meesten van ons aankomen. Voor mij betekend dat ook dat er weer een roadtrip aan zit te komen. Een van de mooiste manieren van het ontdekken van nieuwe landen en omgevingen als je het mij vraagt.

Natuurlijk is een roadtrip niet compleet zonder goede muziek. De combinatie van de soms eindeloos lange, lege en onverharde wegen door een evenzo eindeloos lijkend glooiend landschap met muziek die je in een andere wereld brengt zorgt ervoor dat je je werkelijk even in een andere wereld waant.

Het maken van een goede selectie van geschikte muziek is hiervoor natuurlijk wel essentieel. Bij mij speelt er daarnaast nog een ander aspect een rol, mijn auto is niet de meest stille, dus de muziek moet niet te ingewikkeld/ indringend zijn. Gelukkig is dat wat mij betreft voor een roadtrip ook zeker geen probleem, de wereld waar je je in begeeft nodigt immers ook vaak uit voor niet al te indringende muziek.

De muziekkeuze moest dan ook aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Niet te indringend
  • Lekker voor tijdens het rijden
  • Passend bij nieuw te ontdekken omgevingen

Allemaal redelijk vage eisen natuurlijk, maar muziek is ook niet per sé rationeel, dus dat scheelt weer. Voor dit jaar heb ik dan ook weer een gave selectie weten te maken voor onderweg. Hieronder mijn top 5 voor dit jaar.

Sivert Høyem – Lioness

Madrugada – Industrial Silence
(de voormalige band van Sivert Høyem, ja ik heb toch wel een zwak voor zijn muziek…)

Katatonia – The Fall of Hearts

The Gathering – Disclosure

Landskap – Landskap I

Al met al kan het niet meer misgaan, het enige nadeel; vinyl krijg je echt niet aan de praat in de auto. Dus dat wordt dan toch maar een keer een uitzondering maken en de iPod vullen.


Vond je dit interessant? Volg ons dan, via onderstaande kanalen.

Pin It on Pinterest

Share This